tirsdag 10. september 2019

Torsdag den 22 august begynte eventyret. Men siden vi først kunne komme til båten Klokka 16.00 så fikk jeg god tid til å gå rundt i Longyearbyen og et lite stykke inn i adventdalen og resultatet derifra følger nå

Dette skiltet ser man når man reiser inn til byen fra flyplassen. Longyearbyen er en miks av natur og kultur. Det er fredede kulturminner og massevis av natur rundt byen. 
Her ser vi selveste byen. Utsikt fra kirka. 

Det var en gang. Nå er dette ikke i bruk lenger men en gang i tiden var dette det viktigste arbeid i Longyearbyen. Kulldrift og kullgruver. Nå er det turisme og forskning som gjelder. Jeg vil tro at byen er den eneste i verden med så mange hoteller på en befolkning på litt over 2000 innbyggere. Byen forflytter seg forresten. Husene under sukkertoppen forsvinner og det bygges nytt på elvesletta.
Her ser vi fredete kulturminner fra gamle dager. Rester av gamle Longyearbyen. Som lå litt lenger sør enn der hvor byen ligger nå.

Og fjæreplyt finner man overalt på Svalbard. Disse her gikk nesten midt i sentrum av byen.

Der var enda noen blomster men sesongen var på hell. Men fikk nå tatt bilder av disse da. Vet ikke hva de heter, men fint var de og de måtte foreviges så klart.
Så gikk turen videre inn i Adventdalen. Det var stille på den sia så det ble fantastisk speiling.



Og terner er det nok av i Adventdalen. Man må jo passe på hodet for terner nøler ikke med å angripe. Dette er høyst sannsynlig rødnebbterner. Jeg trodde det skulle bli mating for den ene fløy rundt med en småfisk i nebbet men den fløy bare rundt med fisken i nebbet og jeg ble aldri vitne til mating.


Hvitkinngjess var det også en god del av der i dalen. Ærfugl så jeg ikke noe til lenger der i dalen. De var rundt flyplassen/småbåthavna. Men havnet ikke på minnebrikka. Det var mine 2 dager i Longyearbyen. Neste blir da fra båten ms Malmø og det blir en annen gang
Og det blir spennende.........så følg med.........



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar